Get the toolbox

DIY: Off shoulder -mekko miesten paidastaMiesten paidat ovat monipuolista materiaalia erilaisiin tuunauksiin. Niissä on yleensä laadukasta kangasta, jota on hyvä purkaa ja ommella uusiksi.

Mitäköhän kaikkea olen elämäni aikana askarrellut isäni vanhoista paidoista? Uusin projekti oli tämä off shoulder -mekko, vai olisikohan tämä ennemminkin paita tai tunika? Tästä tuli aika lyhyt, mutta isommasta paidasta saa tietysti pidemmän. Lisäksi paidan malli vaikuttaa siihen, minkä verran yläosasta pitää leikata. Tässä paidassa oli melko matalalla selässä sauma, jonka halusin leikata pois.

Pidän off shoulder -mallista kovasti, vaikka se ei ehkä minua kaikkein parhaiten puekaan. Yläkroppani on hieman alakroppaani isompi ja yleensä pyrin tasapainottamaan sitä pukeutumisella, vaikka oikeasti olenkin sitä mieltä, ettei pukeutumissäännöistä tarvitsisi välittää. Omalla kohdalla se ei kuitenkaan ole niin helppoa… Mutta näkeekö oikeasti näitä ”ongelmia” kukaan muu kuin me itse?

Tämä tuunaus on melko yksinkertainen. Paidan yläosa leikataan irti, ommellaan kuminauhakuja ja pujotetaan kuminauha. Leikkasin hihoista 3/4-mittaiset ja purin rintataskun pois. Nappijono näyttää mielestäni kivalta selässä, mutta yhtä hyvin paitaa voisi pitää toisin päin.

Kaupoissa ja katukuvassa näkyy muuten nyt tosi paljon erilaisia paitoja vaaleansinisillä ja valkoisilla raidoilla. Lisäksi tähän kevääseen kuuluvat selvästi erilaiset kukkakirjailut joko paitakankaassa tai farkussa. Omistan itsekin vaaleansinivalkoisen kauluspaidan, jossa on ihanat kukkakirjailut. Pitäisikö sellaiset väsätä vielä tähänkin..?

No, ehkä ei mutta haaveilen kyllä kukkakirjailluista mutsifarkuista! Olen yrittänyt metsästää farkkuja kirppareilta, jotta voisin tehdä kirjailut itse, mutta nyt kun mutsifarkut ovat niin in, ei meinaa mistään löytyä. Kaiholla muistelen lukioaikojani vuosikymmenen vaihteessa, jolloin vanhoja hyviä korkeavyötäröisiä farkkuja löytyi kirpputoreilta paljon ja halvalla. Silloin aika ei ollut kypsä niille sellaisenaan, vaan tietysti pätkin kaikista lahkeet ja käytin (liian lyhyinä) sortseina! Erittäin harmillista.

Teimme myös videon, josta näet mekon teon työvaiheet, ole hyvä!

Mitäs tykkäät tuunauksesta?

– Anniina


Tags: / / /


Comments

  • Aivan ihana tuunaus! Ja musta tuo malli sopii sulle oikein hyvin, kun tekstissä mietit että sopiiko. Mulla on itsellä kanssa yläkroppa huomattavasti alakroppaa isompi, mutta en ole koskaan oikein jaksanut vaivata päätäni sillä, millaisilla vaatevalinnoilla saisin tasattua eroa…. 😀

    • Kiitos <3 Mä verhosin nuorempana yläkroppani aina löysiin vaatteisiin. Ehkä iän myötä on tullut vähän itsevarmuutta, kun ei enää niin kiinnosta 🙂

  • Vitsi miten hauska idea! Tähän voisin itsekin pystyä, täytyykin mennä tutkimaan miehen vaatekaappia 😀

  • Hyvältä näyttää, mielettömän taitavasti oot tuunaillut ton! 🙂 Ehkäpä itsekin innostun väsäilemään jotain faijan vanhoista paidoista…

  • Hauska idea! Miesten paidat ovat kyllä mukavia päällä, joten tiedä vaikka kokeilisinkin myös!

  • Onpas kivannäköinen mekko ja selkeä video! Tuunaamalla saa kyllä kaikenlaisia kivoja juttuja tehtyä 🙂

  • Leave a reply

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *