Blog

Hanki bloggaamista varten hyvät varusteet

Bloggaaminen on entistä suositumpi harrastus. Monelle harrastuksesta on tullut jopa työ, vaikkakin Suomessa vasta melko harva pystyy elättämään itsensä puhtaasti bloggaamalla. Suosittu Linda Juhola on yksi heistä. Vaikka läheskään kaikki bloggaajat eivät pystykään puhtaasti työllistämään itseään bloginsa kautta, monelle blogi on kuitenkin erittäin tärkeä kanava tuoda esiin omaa osaamista ja kerätä innokasta seuraajakuntaa. Samalla kun blogien suosio on kasvanut, on myös niille asetetut vaatimukset nousseet ja kilpailusta on tullut erityisen kovaa. Tätä varten bloggaamista varten kannattaakin hankkia mahdollisimman hyvät varusteet, jotta jälki vaikuttaisi mahdollisimman ammattimaiselta. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä hyvien varusteiden hankkimista silmällä pitäen!

MacBook pro – bloggaajan tehopakkaus

Hyvä läppäri on yksi tärkeimmistä bloggaajan varusteista. Hyvällä koneella tekstien kirjoittaminen, kuvien muokkaaminen ja grafiikoiden luominen onnistuu huomattavasti helpommin ja vähemmällä vaivalla kuin liian hitaalla tai muutoin ei-niin-laadukkaalla koneella. Läppäri on yleensä yksi bloggaajan eniten käyttämistä laitteista, joten siihen jos mihin kannattaa panostaa!

Valitse läppäri aina omien tarpeidesi pohjalta. Moni bloggaaja suosii tehokasta macbook pro -läppäriä. Etenkin blogin alkuvaiheessa budjetti saattaa olla tiukka. Tällöin on varmasti mukava kuulla, että hyviä MacBook Pro -koneita on saatavana myös käytettyinä ja 12 kuukauden takuulla. Esimerkiksi mResell tarjoaa koneisiinsa valtuutetun Apple-huollon tarkistuksen sekä 12 kuukautta voimassa olevan takuun. Näin käytetyn koneen voi ostaa huoletta ja huomattavasti edullisemmin kuin aivan tuliterän koneen.

Bloggaajalle sopiva järjestelmäkamera

Myös kamera kannattaa valita omien tarpeiden ja budjetin pohjalta. Hyvällä kännykkäkameralla saattaa päästä alkuun, mutta pidemmän päälle hyvä järjestelmäkamera on bloggaajan tärkeä työväline. Moni bloggaaja suosii Olympuksen minijärkkäreitä, kuten Olympus PEN E-PL8. Kyseisen mallin markkinointi tuntuu kolahtavan erityisesti tyylitietoisiin nuoriin naisiin, joista osa on bloggareita ja muita someaktiiveja. Jo kameran nahkaverhoilu kertoo laadusta ja on erityisen kaunis. Lisäksi kameran tekniikka on hyvälaatuista ja sen käyttömukavuudessa korostuu näppäryys. Kameraa on helppo pitää kädessä ja se on niin kevyt, että se kulkee näppärästi mukana. Kamerassa on lisäksi kääntyvä näyttö.

Bloggaajan älypuhelin

Myös laadukas älypuhelin auttaa bloggaajaa hänen päivittäisessä työssään. Laadukas älypuhelimen kamera auttaa nappaamaan hyviä kuvia silloinkin, kun kuvauskohteet saattavat tulla eteen yllättäen, eikä järkkäri välttämättä ole mukana. Esimerkiksi hotelliaamiaisen tunnelma on helppo ikuistaa laadukkaalla älypuhelimen kameralla. Mobiililaitteella on lisäksi helppo vastailla lukijoiden kysymyksiin ja seurata blogin somekanavia myös silloin, kun bloggaaja ei ole koneen äärellä.

Inspiroiva muistivihko

Myös inspiroivasta muistivihosta tai vaikkapa bujo-kalenterista on bloggaajalle suunnatonta apua. Blogipostausideoita saattaa nimittäin tulla mieleen yhtäkkiä mitä yllättävämmissä tilanteissa. Ne kannattaa kirjoittaa ylös saman tien jatkojalostusta varten, sillä muutoin ne saattavat helposti unohtua uusien asioiden virratessa mieleen. Tästä syystä moni bloggaaja kuljettaakin mukanaan pientä muistikirjaa ja kynää. Näin uudet ideat on helppo kirjoittaa saman tien muistiin muistikirjan sivuille.

appdev