Blog

Hyvä blogi erottuu muista

Hyvä blogi ei sekoitu massaan, vaan se erottuu muista. Omaa itseä voi brändätä verkkosisältöjen avulla, mutta oikeastaan myös koko blogi pitäisi brändätä, jotta se erottuisi edukseen muista. Mieti siis keinoja, joiden avulla oma blogisi voisi erottua muista, ja nappaa tässä artikkelissa jakamamme vinkit talteen.

Luo itsellesi persoonallinen kirjoitustyyli

Kirjoittaessasi blogiisi sinun kannattaa luoda itsellesi persoonallinen kirjoitustyyli, joka erottaa sinut muista ja joka saa äänesi kuuluville. Lue huolellisesti muita blogeja, ja huomaat pian, kuinka eri tyylillä ne on kirjoitettu ja kuinka tämä tyyli kertoo jotakin blogin kirjoittajasta. Tyylisi voi olla asiallinen, humoristinen tai viihdyttävä. Se voi olla kepeä tai opettavainen tai jotakin ihan muuta – tärkeintä on, että kirjoitustyyli sopii juuri sinulle ja että se kuvastaa juuri sinua.

Muista tarkistaa tekstien oikeinkirjoitus ja jaksota teksti siten, että sitä on helppo lukea ja silmäillä. Muista, että moni lukee blogeja nykyisin kännykän pieneltä ruudulta, jolloin kappaleet eivät saisi olla kovin pitkiä. Voit helpottaa lukemista ja tekstin silmäilyä myös erilaisilla väliotsikoilla ja tärkeiden sanojen lihavoinneilla. Tekstin asettelu on tärkeä osa blogin visuaalista ilmettä.

Tuo persoonasi esiin blogin kuvissa

Myös blogin kuvissa kannattaa suosia omaa, erottuvaa tyyliä. Harjoittele, jotta tulisit paremmaksi kuvaajaksi ja kokeile, millaiset niksit toimivat omissa kuvissasi parhaiten. Kerro tarinaasi myös kuviesi kautta. Kuvat voivat auttaa brändäämään blogiasi, sillä ne luovat suuren osan blogin tunnelmasta, eikä blogin visuaalista ilmettä tulisikaan koskaan aliarvioida. Varmista siis, että blogisi kuvat ja tekstit toimivat saumattomassa yhteistyössä keskenään ja että ne sekä tukevat toinen toisiaan että tarjoavat toinen toisilleen lisäarvoa, josta lukija tavalla tai toisella hyötyy.

Levitä sanomaasi somessa

Persoonalliset somekanavat auttavat levittämään blogisi sanomaa sekä erottumaan sitä muista bloggaajista. Kokeile ainakin Facebookia ja Instagramia, ja tuo niiden kautta lukijoillesi lisäarvoa! Myös Pinterest voi toimia omien ideoidesi jakamispaikkana sekä auttaa tuomaan uusia lukijoita myös blogillesi. Muista liittää blogisi myös erilaisille blogilistoille, jotta lukijat löytävät sen mahdollisimman helposti.

appdev