Blog

Kuinka saan uudelle blogilleni lukijoita?

Some- ja blogimaailmaan liittyy paljon hyvää, mutta myös paljon sellaista, mikä ei ole aivan sitä miltä näyttää. Esimerkiksi Lola Odusoga on kritisoinut some-maailmaa siitä, että somessa seuraajia voi ostaa. Tällainen mahdollisuus saattaa houkutella myös uutta bloggaajaa, joka yrittää epätoivoisesti haalia uudelle blogilleen ja sen somekanaville lukijoita ja seuraajia. Etenkin alussa on kuitenkin todella tärkeää saada blogille todellisia lukijoita, jotka palaavat blogin postausten pariin yhä uudestaan ja uudestaan. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä, joiden avulla saat lukijoita uudelle blogillesi.

Panosta sisältöön

Ensisijaisen tärkeää on panostaa blogin sisältöön. Huolehdi siitä, että teksti on mielenkiintoista ja virheetöntä ja että kuvat ovat laadukkaita ja pysäyttäviä. Panosta laatuun ja pyri erottumaan joukosta! Mieti, mikä on oma tyylisi ja millaista sanomaa blogisi pyrkii viemään eteenpäin.

Luo verkostoja

Eräs tärkeimmistä keinoista hankkia uudelle blogille lukijoita on verkostojen luominen. Kommentoi muiden bloggaajien keskusteluja ja vastaa aina lukijoidesi lähettämiin kommentteihin asiallisesti ja paneutuen. Lukijat ovat tärkeä osa bloggaamista ja heitä tulee kohdella kunnioittaen. Linkitä muiden bloggaajien blogiteksteihin tilanteissa, joissa heidän tekstinsä sopivat blogipostauksesi aiheeseen ja tuovat siihen lisäarvoa tai uutta näkökulmaa. Tämä auttaa omien blogiverkostojen luomisessa, ja kukapa tietää, ehkäpä jossakin vaiheessa myös muut bloggaajat alkavat jakaa linkkejä sinun blogiisi tai postauksiasi omilla somekanavillaan.

Jaa somessa

Some, tuo nykyajan viidakkorumpu, tarjoaa mielettömän tilaisuuden omien blogipostausten jakamiseen. Hyödynnä Facebookia, Instagramia ja muita sinulle sopivia kanavia ja jaa postauksiasi ja ajatuksiasi monen eri kanavan kautta. Pyri pääsemään esiin ja luomaan itsestäsi somevaikuttaja, jonka mielipiteisiin uskotaan ja jota pidetään roolimallina!

Eräs tapa jakaa tietoa omasta blogista on liittää linkki blogiin omien sähköpostiviestin jälkeen. Näin aina lähettäessäsi sähköpostia kontakteillesi, tulet samalla mainostaneeksi blogiasi ja viet sen sanomaa eteenpäin. Linkki on helppo liittää sähköpostin automaattiseen allekirjoitukseen, jonka ansiosta sinun ei tarvitse liittää linkkiä jokaiseen postaukseen erikseen.

appdev