Blog

Mistä saan blogipostausideoita?

Vaikka kirjoittaisitkin aiheesta, jota kohtaan tunnet suurta intohimoa, saattaa toisinaan tuntua siltä, että hyvät postausideat juoksevat suorastaan karkuun ja ettet oikein saa ideoiden päästä kiinni. Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä hyvien postausideoiden luomiseksi ja keksimiseksi. Päästä siis luovuutesi valloilleen hyvien vinkkiemme avulla!

Ota kantaa

Eräs keino keksiä hyviä postausideoita on tutkia säännöllisesti ja ahkerasti ajankohtaista uutisointia ja ottaa kantaa päivänpolttaviin uutisaiheisiin. Tuo esiin esimerkiksi oma näkemyksesi ISIS-vaimoista tai muusta runsaasti keskustelua herättävästä aiheesta. Pyri tuomaan keskusteluun uusi näkökulma.

Kirjaa ideat talteen

Jos sinusta tuntuu, että unohdat hyvät ideat saman tien kun ne ilmaantuvat, kannattaa pitää käden ulottuvilla pientä muistivihkoa, johon voit näppärästi kirjata saman tien ylös saamasi ideat. Ideat voivat olla jopa karkeita alustavia ideoita, joita on mahdollista jatkokehitellä ja analysoida myöhemmin. Tärkeintä on, että kirjaat hulluiltakin tuntuvat ideasi ylös. Monet saavat hyviä ideoita yöllä unen ja valvetilan rajamailla, joten muistivihkoa on hyvä pitää lähettyvillä vaikkapa yöpöydällä.

Ratkaise ongelma

Postausidea saattaa nousta myös jostakin ongelmasta, johon monet etsivät ratkaisua. Tutki millaisiin asioihin ihmiset etsivät ratkaisuja tai kirjoita jostakin oman elämäsi ongelmasta, jonka olet ratkaissut luovalla tavalla. Tarjoa lukijoillesi lisäarvoa, jonka ansiosta lukijasi palaavat postaustesi pariin yhä uudestaan ja uudestaan!

appdev