Blog

Mistä aihepiireistä Suomen suosituimmat blogit kertovat?

Pohdittaessa aihepiiriä, jonka parista olisi kenties mahdollista nousta Suomen suosituimpien blogien, ja tätä kautta kenties jopa ammattiblogien piiriin, pureutuu katse Suomen suosituimpiin blogeihin ja niiden aihepiireihin. Toisaalta nämä ovat myös aihepiirejä, joissa kilpailu on kovaa, mutta toisaalta taas blogien suosio kertoo siitä, että näistä aihepiireistä suomalaiset lukijat mielellään lukevat.

Suomen suosituimmat perheblogit

Äitiys- ja perheblogit ovat Suomessa suosittuja. Suomen blogilistan mukaan Suomen suosituin aihepiirin blogi on tällä hetkellä Kolmistaan-blogi. Blogia kirjoittaa 31-vuotias 5-vuotiaan tytön äiti, joka odottaa kaksosia. Blogikuvauksen perusteella blogi kertoo likapyykkikasoista, kasvatuspohdinnoista, sisustuksesta sekä kulinaristisista elämyksistä.

Suomen blogilistan 2. sijalta perheblogien ryhmässä löytyvä Desire Nyman -niminen blogi on äitiys- ja lapsiperheblogi, joka kertoo keskenmenoista, vaikeasta raskaudesta, erosta, keskostytön äitiydestä sekä uusioperhe-elämästä. Blogissa kerrotaan esimerkiksi vauvan ensimmäisistä liikkeistä, raskaushimoista sekä täydellisistä mammafarkuista. Suomen blogilistan perheblogien 3. sijalta löytyy Emilia Huttusen Mutsis on -äitiys- ja lapsiperheblogi. Emilia bloggaa ammatikseen ja blogia on kirjoitettu jo vuodesta 2011 alkaen.

Suomen suosituimmat lifestyleblogit

Suomen suosituimpien lifestyleblogien joukosta löytyvät Sara Parikka, Kalastajan vaimo, But I’m a human not a sandwich, Metti Forssell sekä Xenia’s Day. Sijalta 6 löytyy tällä hetkellä Minäkö keski-ikäinen?-blogi, joka on noususuunnassa. Monet tämän listan kärkiblogeista ovat olleet suosittuja jo vuosikausia. Monet lukijat ovat seuranneet esimerkiksi Xenian muuttumista nuoresta lakiopiskelijasta lapsiperheen äidiksi ja kalastajan vaimon elämää ensin kalastajansa kanssa idyllisessä norjalaiskylässä, tämän jälkeen parin eroa ja viime aikoina kalastajan entisen vaimon uutta onnea.

Suomen suosituimmat sisustusblogit

Suomen suosituimmat sisustusblogit ovat Suomen blogilistan mukaan tällä hetkellä Loving white style, Keltainen talo rannalla, Modernisti kodikas, Uusi Kuu sekä Valkoinen Harmaja. TOP10-listan nousijoina ovat tällä hetkellä Tiina H ja Homevialaura.

Suomen suosituimmat ruoka ja juoma -aiheiset blogit

Ruoka- ja juoma-aiheisten blogien kärjestä löytyvät tällä hetkellä Kinuskikissa, Annin Uunissa, Tupun tupa sekä Viimeistä murua myöten. Monet kotileipurit ovat ammentaneet Kinuskikissan herkullisista resepteistä apua ja ideoita, ja ruoka- ja juoma-aiheiset blogit ovatkin Suomessa kovin suosittuja.

Suomen eniten ansaitsevat bloggaajat

Blogien suosiota voidaan tarkastella myös sen perusteella, mitä bloggaajat ansaitsevat. Kaikkein suosituimmat bloggaajat yltävät huipputuloihin, jotka kertovat omaa tarinaansa heidän blogiensa suosiosta.

Vuoden 2016 verotustietojen mukaan lifestyle-bloggaaja Natalia Tolmatsova oli bloggaajien tulokuningatar. Hän pitää White Trash Disease -nimistä blogiaan ja ansaitsi ansiotuloja kaikkiaan 119 079 euroa ja pääomatuloja 5 797 euroa. Palautusta Natalia sai 7 034 euroa. Toiselta sijalta löytyy Xenia’s Day -blogia pitävä Xenia Andersson-Sutton, joka ansaitsi ansiotuloja 94 402 euroa. Mätkyjä hän sai 3 066 euroa. Listauksen kolmannelta sijalta löytyi Janne Naakka 85 761 euron ansiotuloilla, 3 273 euron pääomatuloilla sekä 1 015 euron palautuksella. Seuraavina listalta löytyvät Kira Kosonen, Alexa Aavarinne, Anna Vanhanen, Aino Rossi, Julia Toivola, Emilia Huttunen, Esko Kyrö sekä Sofia Ruutu. On ehkä hieman yllättävää, että sellaiset bloggaajat kuin Metti Forssell ja Sofia Ruutu sijoittuivat listan häntäpäähän. Metti ansaitsi ansiotuloja vain 29 368 euroa ja Sofia 33 856 euroa. Voidaan kuitenkin sanoa, että erilaiset lifestyle-blogit ovat Suomessa erityisen suosittuja.

appdev