Blog

Voiko bloggaamisesta tehdä itselleen ammatin?

Yhä useampi haaveilee omasta blogista. Suosituimmat bloggaajat keräävät jokaiselle postaukselleen jopa miljoonapäisen yleisön ja ovatkin hyvin verrattavissa kehen tahansa julkkikseen. Suurin osa bloggareista aloittaa pohjalta ja etenee kovalla työllä ja loistavalla sisällöllään blogimaailma huipulle. Miten bloggaamisessa sitten pääsee alkuun? Kirjoitimme jo aikaisemmin siitä,

“>millaiset blogit kiinnostavat suomalaisia eniten.

Periaatteessa blogia voi kuitenkin kirjoittaa oikeastaan mistä tahansa ja kannattaakin valita itseä mahdollisimman lähellä oleva aihe, ettei kirjoitusinto lopahda ensimmäiseen postaukseen ja blogi kuihdu kasaan ennen kuin se on päässyt alkuunkaan.

Voiko olla bloggari ammatikseen?

Sitten päästäänkin tämän artikkelin tärkeimpään antiin. Voiko bloggaamisesta tehdä itselleen ammatin? Lyhyt vastaus kuuluu näin: totta kai voi. Ennen kuin lopettaa päivätyönsä kannattaa kuitenkin pitää huoli siitä, että blogi on tarpeeksi tasapainoisella ja suositulla tolalla. Muuten voi käydä niin, että voit joutua ottamaan yrityslaina n elättääksesi itsesi heti uran aluksi. Yrityslainasta päästäänkin siihen, että ennen kuin voit aloittaa bloggaamisen elääksesi, on sinun perustettava myös yritys, jonka kautta kierrätät blogistasi saatavat tulot. Näin saat maksettua verosi asianmukaisesti eikä sinulle tule myöhemmin ongelmia viranomaisten kanssa.

Miten bloggaamisesta sitten voi saada rahaa? Tapoja tienata bloggaamalla on itse asiassa monia. Suosituin näistä on mainostilan myyminen blogista, jolloin bloggari saa aina mainoksen klikkaamisesta itselleen provision. Toinen vaihtoehto on myös tehdä yhteistyötä yritysten ja brändien kanssa, jolloin voit saada itsellesi sievoisen summan rahaa jokaista postausta vastaan ja ehkäpä myös ilmaisia tuotteita tai palveluita.

appdev