Blog

Voiko CRM hyödyttää bloggaajaa?

Siinä vaiheessa, kun blogia aletaan pitää ammattimaisesti ja se laajenee lukijakunnaltaan, yhteistyökuvioiltaan ja kenties myös työntekijöiltään, voi CRM hyödyttää blogia ja bloggaajaa monin tavoin. Ellet vielä oikein tiedä, mikä CRM on ja kuinka se voisi hyödyttää bloggaajaa, kannattaa tutustua aiheeseen tämän artikkelin avulla!

Mitä CRM tarkoittaa?

Termi crm tarkoittaa asiakkuudenhallintaa. Ammattimaisen bloggaajan tuleekin nähdä bloginsa lukijat ja yhteistyökumppanit asiakkainaan. Ja näistä asiakkaista sen tulee pitää parasta mahdollista huolta! Juuri tässä kohtaa laadukas ja oikein mitoitettu CRM voi auttaa bloggaajaa kullanarvoisella tavalla.

Mistä bloggaaja voi hankkia CRM-järjestelmän?

Lime Technologies tarjoaa oivalliset CRM-ratkaisut! Bloggaaja varmasti ilahtuu yrityksen käyttäjäystävällisestä järjestelmästä, jonka käyttöönotto on mahdollisimman yksinkertaista. Jos blogi työllistää useampia ihmisiä, helpottaa CRM-järjestelmä myös asioiden jakamista kollegoiden kesken. Lime Technologies on omistautunut asiakkuuksien hallinnalle ja siihen liittyvään tekniikkaan, ja se onkin yksi pohjoismaiden johtavista alan tuotteiden toimittajista.

Bloggaajan on helppo tutustua yrityksen tarjoamiin CRM-ratkaisuihin netissä bloggaamisen lomassa. Yrityksen verkkosivut ovat yksinkertaiset ja selkeät. Ammattimaiset verkkosivut tekevät erilaisiin CRM-vaihtoehtoihin tutustumisen nopeaksi ja näppäräksi. Kiireinen bloggaaja osaa varmasti arvostaa näitä ominaisuuksia!

Kuinka CRM voi hyödyttää bloggaajaa?

CRM auttaa bloggaajaa luomaan entistä vahvemmat suhteet asiakkaisiinsa – niin lukijoihinsa kuin yhteistyökumppaneihinsa. Tätä kautta se auttaa bloggaajaa luomaan entistä tyytyväisempiä asiakkaita ja siten sitouttamaan heistä mahdollisimman pitkäaikaisia blogin asiakkaita. CRM auttaa bloggaajaa tekemään tätä työtä aktiivisesti, sillä sen avulla bloggaaja saa täydellisen hallinnan asiakastietoihinsa.

CRM auttaa bloggaajaa myös tehostamaan tietojenkäsittelyä sekä tekemään tehokkaita asiakastutkimuksia. Sen avulla bloggaajan on entistä helpomaa tehdä tehokkaita markkinointi- ja myyntistrategioita ja sen myötä tahkota entistä parempia tuloksia. CRM tuo mukanaan entistä sujuvamman asiakastuen, sillä se tarjoaa asiakastukeen sujuvia ja luovia ratkaisuja. Sen avulla on myös mahdollista tehdä analyyseja siitä, mikä blogissa tällä hetkellä toimii ja mihin bloggaajan pitäisi kiinnittää aiempaa enemmän huomiota.

Kun blogin lukijat ja yhteistyökumppanit ovat tyytyväisiä blogiisi, jäävät he todennäköisesti pitkäaikaisiksi blogin lukijoiksi ja asiakkaiksi. He myös todennäköisesti levittävät sanaa blogistasi eteenpäin muille. Bloggaajan onkin erityisen tärkeää luoda kattava lukijoiden verkosto, sillä ilman tätä verkostoa blogi ei yleensä ole yhteistyökumppaneidenkaan silmissä kovin kiinnostava. Kun taas blogilla on laaja ja aktiivinen lukijaverkosto, luo se riittävän suuren kohderyhmän markkinoinnille ja yhteistyökuvioista tulee kiinnostavia ja tehokkaita.

Erilaiset tyytyväisyyskyselyt ovat tärkeitä myös bloggaajalle, sillä ne antavat tärkeää tietoa siitä, mikä blogissa toimii ja mikä ei. Kyselyitä voi tehdä asianmukaisen CRM-järjestelmän kautta suunnattuna niin blogin lukijoille kuin kaupallisille yhteistyötahoillekin. Niiden antamien tulosten avulla bloggaaja pystyy kehittymään bloggaajana ja kehittämään blogiaan entistä menestyvämmäksi ja kiinnostavammaksi. Ei ole mikään ihme, että yleensä blogit ja blogipostaukset, jotka keskittyvät ratkaisemaan lukijoiden ongelman tai tarjoavat muutoin lukijoille erityistä lisäarvoa, ovat niitä blogeja ja postauksia, joista tulee todennäköisimmin kaikista menestyneimpiä ja suosituimpia. Ilman laadukkaita kyselytutkimuksia bloggaajan on kuitenkin vaikea tietää millaisia ongelmia blogin lukijoilla on ja millaisia lähestymistapoja lukijat blogilta toivoisivat. CRM voi auttaa bloggaajaa myös tässä haasteessa.

appdev