Blog

Hyvä blogi päivittyy säännöllisesti

Etenkin ulkomailla suosittu ammattibloggaaja voi päästä hyviin tuloihin, mutta aivan mahdotonta se ei ole Suomessakaan. On kuitenkin muistettava, että helppoa työtä ammattibloggaaminen ei ole, sillä hyvän ja suositun blogin tulee päivittyä säännölliseen tahtiin, jotta se pysyisi jatkossakin suosittuna. Liian harvoin päivittyvä blogi menettää pian suosiotaan.

Säännöllisen päivitystahdin salaisuus

Jotta blogi voisi päivittyä säännöllisesti, tulee bloggaamisen olla suunniteltua ja tavoitteellista. Yleensä bloggaamiselle tulee laatia bloggaussuunnitelma, josta löytyy niin aikataulu kuin suunniteltuja postausideoitakin. Postausten laatimiselle tulee myös varata riittävästi aikaa, sillä yhden postauksen suunnitteluun ja toteutukseen menee yllättävän runsaasti aikaa. Juuri tästä syystä säännöllisen päivitystahdin saavuttamiseksi hyvä suunnittelu on kaiken A ja O.

Bloggaajalta tämä vaatii sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta. Se saattaa vaatia myös uhrausten tekemistä. Toisinaan voisi tuntua kivemmalta lähteä vaikka bileisiin kuin kirjoittaa blogipostausta yksin omassa kodissa, mutta jos deadline painaa päälle, on postaus asetettava etusijalle ja unohdettava bileet.

Ajastus voi pelastaa kiireisinä aikoina

Hyvä uutinen on se, että postauksia voi myös ajastaa. Kiireisimpinä aikoina postausten ajastaminen voi auttaa pitämään kiinni deadlineista, vaikka oma elämä olisikin juuri silloin erityisen kiireistä. Vähemmän kiireisinä aikoina postauksia voi kirjoittaa etukäteen, ja ne voi asettaa ilmestymään säännöllisin väliajoin. Näin lukijoilta jää huomaamatta, että bloggaaja onkin hetken poissa ruudun ääreltä tekemässä jotakin aivan muuta – kenties hankkimassa uusia postausaiheita seuraaviin postauksiin monipuolista ja tapahtumarikasta elämää elämällä.

appdev