Blog

Sisustusaiheisen blogin kautta omat sisustusideat näkyviksi!

Jos olet intohimoinen sisustaja, kirjoittaja ja valokuvaaja, voi sisustusaiheinen blogi olla juuri oikea kanava tuoda omat sisustusideat näkyviksi. Aloittamisen kynnys on erityisen matala ja sitä paitsi bloggaaminen on parhaimmillaan todella hauskaa! Ellei blogi koskaan toisikaan leipää pöytääsi, voi se olla myös mukava harrastus. Vain harva sisustusbloggaaja pystyy nimittäin Suomessa elättämään itsensä blogillaan. Sen sijaan lisätuloja blogillaan ansaitsee moni, minkä lisäksi monelle bloggaajalle oma blogi on rakas harrastus!

Valitse sisustusaiheiseen blogiisi mielenkiintoinen teeema

Valitse sisustusaiheiseen blogiisi mielenkiintoinen ja omannäköinen teema. Jos osaa esimerkiksi tehdä huonekaluja itse ja teet sen niin taidokkaasti, että wau-efekti on taattu, voi tämä olla hyvä kantava teema sisustusaiheiselle blogille. Tällöin kannattaa tutustua byggmax-verkkokauppaan, josta tee-se-itse-mies tai -nainen löytää helposti laadukkaita tarvikkeita ja työkaluja vaativaankin puuhasteluun.

Oman kodin sisustuksessa voi noudattaa jotakin mielenkiintoista teemaa ja vaikka leikitellä aikakausilla, kuten eräs kuuluisa sisustussuunnittelija ehdottaa. Myös tällainen lähtökohta voi olla mielenkiintoinen oman blogin kantavaksi teemaksi. Vanhaa, käytettyä tavaraa voi hyvin yhdistää uuteen ja moderniin, kunhan sen vain tekee taidolla ja hyvällä silmällä! Lopputulos voi olla erityisen mielenkiintoinen. Esimerkiksi kirpputorilöytöjen hyödyntäminen sisustuksessa on mielenkiintoinen teema ja edulliset löydöt voivat madaltaa monen muunkin aloittelevan sisustajan kynnystä kokeilla omassa kodissa luovia ratkaisuja. Myös muut pienen budjetin näyttävät sisustusratkaisut kiinnostavat sellaisiakin intohimoisia sisustajia, joilla ei ole suuria summia käytettäväksi sisustamiseen.

Edellä esitellyt vaihtoehdot ovat ainoastaan esimerkinomaisia. Pyri aina valitsemaan blogisi teema omista lähtökohdistasi ja mielenkiinnon kohteistasi käsin! Usein toimiva idea on tarjota lukijoille ratkaisuja näiden sisustusongelmiin. Jos esimerkiksi aiot suunnata blogisi sisustuksesta kiinnostuneille pienituloisille opiskelijoille, voi olla hyvä idea keskittyä edullisiin, tai jopa ilmaisiin, mutta silti näyttäviin sisustusratkaisuihin. Tällaiset ratkaisut tuovat iloa myös pienituloisille sisustajille. Jos olet erityisen taitava tekemään näyttäviä sisustusratkaisuja pikkurahalla, voit tuoda monelle pienen budjetin sisustajalle runsaasti lisäarvoa! Tyytyväiset lukijat palaavat sivustosi pariin uudelleenkin, jolloin olet jo aloittanut uskollisten lukijoiden keräämisen.

Luo blogisi ympärille samanhenkinen verkosto

Pyri luomaan blogisi ympärille samanhenkinen, sisustamisesta kiinnostunut, verkosto. Tämä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty, mutta verkosto on erittäin tärkeä blogin menestyksen kannalta. Siksi verkoston kutomiseen kannattaa todella panostaa.

Voit aloittaa tällaisen verkoston kutomisen etsimällä samanhenkisiä sisustusalan blogeja ja kommentoimalla niiden postauksia. Jätä vain hyvin mietittyjä, asiallisia kommentteja ja huolehdi siitä, että kommentin kautta on helppo löytää suoraan omaan blogiisi. Kun saat kommentteja lukijoiltasi oman blogisi kommenttiosioon, käytä niihin vastaamiseen riittävästi aikaa. Osoitat näin toimimalla lukijoillesi, että arvostat heidän kommenttejaan ja sitä, että he viihtyvät blogisi parissa. Pyri vastaamaan asiallisesti myös toista mieltä olevien kommenttien jättäjien kommentteihin. Ole kuitenkin tarkkana, ettet päästä kommenttiosioon kovin törkyisiä kommentteja, jotka uhkaavat pilata keskustelun mukavan sävyn.

Sisällön merkitystä verkoston keräämisessä ei voi liiaksi korostaa. Laadukas lukijoille lisäarvoa tuottava sisältö nimittäin on tehokas keino uskollisen verkoston luomisessa. Kiinnitä siis huomiota sisällön riittävään laatuun ja sen rinnalla siihen, että pystyt postaamaan laadukkaita tuotoksia riittävän tiheään tahtiin.

appdev