Blog

Lukijoiden merkitystä ei tule aliarvioida

Erilaisten blogien suosiota voidaan mitata erilaisilla mittareilla, mutta monen mielestä blogin sitoutuneet lukijat ovat yksi sen tärkeimmistä mittareista. On sanomattakin selvää, että suositun blogin taustalta löytyy joukko sitoutuneita lukijoita, jotka palaavat blogin artikkeleiden pariin aina vain uudestaan. Juuri tästä syystä blogin lukijoiden merkitystä ei koskaan tulisi aliarvioida. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka bloggaaja voi ottaa lukijansa huomioon ja kuinka tärkeää tämä huomioiminen on.

Hyvä bloggaaja vastaa lukijoiden kommentteihin asiallisesti

Hyvä bloggaaja käyttää aikaa lukijoidensa kommentteihin vastaamiseen ja vastaa heidän asiallisiin kommentteihinsa asiallisesti sekä kommenttiin paneutuen. Epäasialliset lukijakommentit ovat asia erikseen, ja niitä bloggaajan ei välttämättä tarvitse edes julkaista. Ne ovat bloggaaamisen varjopuoli, josta tuskin koskaan päästään täysin eroon.

Hyvä bloggaaja huomioi lukijansa

Hyvä bloggaaja ottaa lukijansa huomioon. Hän voi esimerkiksi kysellä näiltä postaustoiveita ja toteuttaa niitä mahdollisuuksien mukaan. Pelkkä toiveiden esittäminen ei vielä riitä, vaan toiveita pitäisi pyrkiä myös toteuttamaan. Tämä luo lukijoille kuvan vaikuttamismahdollisuudesta blogin sisältöön ja saa hänet tuntemaan itsensä tärkeäksi.

Lukijat voidaan huomioida myös esimerkiksi järjestämällä heille erilaisia kilpailuja ja arvontoja. Kivan palkinnon arpominen uskolliselle lukijalle tuo tälle hyvän mielen ja auttaa pitämään bloggaajan mielessä pitkään. Muutenkin erilaiset arvonnat tuovat blogiin uutta sisältöä ja lukijoiden elämään jännitystä.

appdev