Blog

Miten Xeniasta tuli ammattibloggaaja?

Xenia Andersson-Sutton on oivallinen esimerkki siitä, kuinka Suomessakin voi ansaita bloggaamalla. Monet muistavat, kuinka Xenia aloitti bloginsa nuorena lakiopiskelijana. Tuolloin hän bloggasi lähinnä muodista ja kauneudenhoitoon liittyvistä aiheista. Blogi on kuitenkin elänyt Xenian elämän mukana ja muuttunut sitä mukaa, kun bloggaajan oma elämä on muuttunut. Blogissa on päästy seuraamaan niin bloggaajan eroa nuoruuden rakkaudestaan, uutta rakkautta, perheen perustamista, häitä kuin talonrakennusprojektiakin. Viime aikoina Xenia on vaikuttanut myös kumppanuusmarkkinoinnin Head of bloggersina, mikä on laajentanut hänen toiminta-aluettaan. Xenian kohdalla voidaankin sanoa, että blogi on auttanut Xeniaa nostamaan itsensä ja osaamisensa suomalaisten tietoisuuteen. Mutta mikä oikein on Xenian blogin salaisuus? Miten juuri Xenia’s Day nousi niin kovin suosituksi? Kerromme tässä artikkelissa muutaman salaisuuden Xenian blogin suosion taustalta.

Tiheä päivitystahti

Xenia’s Day päivittyy melko tiheään tahtiin. Toisinaan se tuntuu lähes Xenian päiväkirjalta, johon hän postaa lähes päivittäin kertoen esimerkiksi päivän asustaan, ja siitä, mitä hän on päivän aikana syönyt. Tiheä tahti ei anna lukijoiden odottaa itseään, vaan pitää lukijat uskollisina lukijoina, jotka palaavat kerta toisensa jälkeen Xenian postausten pariin. Blogin lisäksi Xenia julkaisee sisältöä myös somessa, ja esimerkiksi hänen Instagram-tilinsä on todella suosittu. Tämä tuo blogiin lisäarvoa ja tekee Xeniasta entistä helpommin lähestyttävän.</p>

Henkilökohtaisuus

Xenian blogi on elänyt ja muuttunut Xenian oman elämän mukana ja sen tahtiin, vaikka toisaalta Xenia osaa myös vetää yksityisyytensä rajat, eikä esimerkiksi hänen lastensa kasvoja näytetä blogissa. Blogissa on päästy seuraamaan niin Xenian elämän iloja kuin surujakin, mikä on luonut hänestä inhimillisen ja melko helposti lähestyttävän kuvan. Xeniassa on ehkä jotakin samaa kuin suosituissa tosi-tv-tähdissä. Moni nimittäin kokee nämä tähdet, ja kenties myös Xenian, lähes ystävän kaltaiseksi henkilöksi, jonka elämää pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä. Nykyajan elämää leimaa tietynlainen hektisyys, minkä vuoksi ystävyyssuhteiden ylläpitäminen saattaa tuntua haasteelliselta. Tästä syystä monen mielestä onkin helpompaa seurata jonkun ystävää etäisemmän ihmisen elämää tietyllä tavalla kovin läheltä, mutta taas toisaalta riittävän kaukaa. Tämä selittää niin tosi-tv-tähtien kuin bloggareidenkin suosiota.

Arjen ja luksuksen yhdistelmä

Toisaalta Xenian blogi kertoo kovin arkisista asioista, kuten siitä, mitä Xenia on päivän aikana syönyt tai miten hän on käynyt lenkkeilemässä. Toisaalta blogi huokuu luksusta esimerkiksi matkustelun ja muotivaatteiden, -laukkujen sekä -asusteiden muodossa. Tämä vastakohtaisuus luo mielenkiintoisen yhdistelmän, joka kiinnostaa monia. Toisaalta Xeniaan on helppo samaistua hänen kertoessaan esimerkiksi lastenhoitoon liittyvistä haasteistaan. Toisaalta Xenian upea koti, matkat unelmakohteisiin ja kauniit vaatteet asusteineen saavat lukijat haaveilemaan, että myös heidän elämänsä voisi sisältää edes ripauksen luksusta. Xenia on riittävän helposti lähestyttävä ja riittävän joukosta erottuva, jotta hän on monen mielestä mielenkiintoinen roolimalli ja samaistumiskohde.

appdev