Blog

Tällaiset hääblogit kiinnostavat lukijaa

Nykyisin yhä useampi ihminen kirjoittaa blogia. Kaikkein taitavimpien blogivelhojen blogit nousevat niin kuuluisaksi, että he tekevät bloggaamisesta itselleen ammatin. Yksi eniten lukijoita houkuttelevista blogityypeistä on tietenkin hääblogi. Syy tähän on simppeli: häät ovat tapahtuma, joista moni nainen haaveilee pikkutytöstä saakka. Siksi täydellisen kosinnan jälkeen suunnnittelu aloitetaankin välittömästi, ja usein sunnitteluprosessi kestää jopa muutamia vuosia.

Koska kaiken on oltava täydellistä, mutta kokemusta häistä tai niiden järjestämisestä ei todennäköisesti ole, on inspiraatio ja vinkit haettava jostain muualta. Moni tuleva morsian turvaa tässä tapauksessa netin ihmeelliseen maailmaan. Pelkät kylmäksi jättävät artikkelit eivät useinkaan yksin riitä hoitamaan hommaa kotiin, vaan morsiamet haluavat jotakin pysyvämpää ja kodikkaampaa: blogin.

Hääblogin avulla voidaan seurata tulevan morsiamen matkaa alttarille aina kosinnasta itse hääpäivään saakka. Morsian jakaa blogiin tekstejä ja kuvia suunnitteluvaiheesta, budjettilaskelmia sekä realistisia kuvaksia häästressistä iloineen ja suruineen. Koska usein tulevat morsmaikut kokevat melko samankaltaisia tuntemuksia, on blogin lukeminen tietynlaista vertaistukea häästressin painaessa päälle. Toisaalta hääblogi myös inspiroi, antaa ideoita ja tuo kutkuttavan tunteen mahanpohjaan: kohta minäkin saan kävellä alttarille rakkaani luo. Tästä monelle syntyykin idea aivan ikioman blogin perustamisesta. Mutta miten se sitten käytännössä käy?

Luo sisältöä, joka kiinnostaa

Koko blogin ajatus piilee mielenkiintoisissa teksteissä. Lienee siis sanomattakin selvää, että blogia luodessa juurikin teksteihin panostaminen tulee ottaa ykkösasiaksi. Luo siis mielenkiintoista sisältöä, joka kiinnostaa lukijoita. Jaa ideoita ja suunnitteluprosessia ja kirjoita humoristista ja lennokasta tekstiä. Kukaan ei halua lukea raportinomaista 4000-sanaista esseetä siitä, kuinka valita sopivat hääkengät. Moni kuitenkin lukuisi mielellään artikkelin, jossa vertaillaan esimerkiksi Ecco kengät ja muita kenkiä kenkiä, ja valitaan parhaat. Kaikki on lähestymistavasta kiinni, ja hyvänkin idean voi tulla toteuttaneeksi tylsästi jos siihen ei panosta.

Erotu massasta

Siinä missä kiinnostavuuteen kannattaa panostaa, ei missään tapauksessa kuitenkaan kannata ajatella, että kopioi ideat suoraan muista hääblogeista. Suoraan kopioitu hääblogi ei kiinnosta ketään, ja jos blogin aiheet eivät erottu massasta lainkaan, ei kukaan jaksa sitä lukea. Tee blogistasi sellainen, että se erottuu muista vastaavista blogeista. Näin lukija saa blogistasi jotakin irti ja jatkaa sen lukemista.

Panosta blogin ulkoasuun

Tekstin ja kiinnostavuuden lisäksi on olemassa toinen seikka, jonka puute saattaa ajaa lukijan pois heti alkumetreillä: ulkoasu. Nykyaikaisilla työkaluilla kauniin ja viehättävän ulkoasun omaava blogin luominen ei ole kovinkaan vaikeaa eikä vaadi kehittyneitä koodaustaitoja. Siksi ulkonäköön kannattaa panostaa huolella. Kaunis ja siisti blogi vetää lukijoita puoleensa, kun taas kökkö ja vanhanaikainen blogi saattaa karkottaa lukijan heti alkuunsa. Nyrkkisääntö on se, että enemmän on vähemmän: suosi yksiväristä taustaa, älä lisää sivuillee ylimääräisiä efektejä tai painikkeita. Kaikki ylimääräinen pidentää latausaikoja ja saa sivun tuntumaan raskaammalta, ja bonuksen vielä väsyttää lukijan silmiä. Siksi tällaisten elementtien käyttöä kannattaa välttää tai ainakin jättää minimiin.

Esteettiset kuvat kruunaavat kokemuksen

Kun teksti ja itse blogin ulkonäkö on tikissä, puuttuu enää yksi elementti: kauniit valokuvat. Esteettiset kuvat ovat kuin kirsikka kakun päällä, ja kruunaavat blogikokemuksen lukijalle. Siksi näihin on todellakin syytä panostaa.

appdev