Miten perustetaan ammattimainen blogi?

Suomessa ei ole kovinkaan paljoa ammattimaisia bloggaajia, jotka voisivat elättää itsensä kokonaan blogia pitämällä. Blogista voi kyllä saada melko helpostikin pieniä lisätuloja, mutta ammattibloggaajia on Suomessa kuitenkin vielä melko vähän. On kuitenkin sellaisiakin suomalaisia bloggaajia, jotka ovat irtisanoutuneet töistään ja ansaitsevat blogillaan hyvät tulot, ja juuri näiden bloggaajien inspiroimana moni haaveilee ammattibloggaajan urasta. Kerromme tässä artikkelissa, mikä erottaa ammattibloggaajan harrastajasta ja mitä vaaditaan, jotta blogista voisi tulla elanto koko perheelle.

Ammattimaisen blogin perustaminen vaatii sitkeää työtä

Jotta blogista tulisi koko perheen elannon pöytään tuova ammattimainen blogi, tulee bloggaajan tehdä sitkeästi ja ahkerasti töitä, ja blogin tulee olla laadukas ja lukijoita kiinnostava. Tämä ei tapahdu hetkessä, vaan vaatii pitkää puurtamista ja sitkeää omaan asiaan uskomista. Ammattimaisen bloggaajan päivät venyvät usein erittäin pitkiksi, vaikka bloggaamista erehdytään usein luulemaan helpoksi ja kevyeksi työksi. Monelle saattaakin tulla yllätyksenä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa vaaditaan viimeistellyn blogipostauksen suunnitteluun ja luomiseen. Hyvä bloggaaja saa bloggaamisen näyttämään kevyeltä ja helpolta, vaikka olisikin puurtanut yhden postauksen parissa useamman työpäivän ajan.

Monet bloggaajat saavuttavat menestystä oheistuotteilla ja -palveluilla

Monen ammattibloggaajan menestyksen salaisuus ovat erilaiset oheistuotteet ja -palvelut. Kun blogi alkaa menestyä, se nostaa bloggaajan julkisuuteen ja hänestä tulee monin tavoin entistä kiinnostavampi persoona kuluttajien ja yritysten silmissä. Esimerkiksi talousaiheista blogia pitävä bloggaaja voi alkaa myymään talousaiheisia kursseja ja e-kirjoja, ja leivontablogia pitävä bloggaaja voi aloittaa tuotteidensa myynnin blogin kautta löytyneille asiakkaille. Blogin kylkeen sopii hyvin myös leivontatarvikkeita tarjoava nettikauppa tai leivontakurssit bloggaajan faneille.

Monissa tapauksissa blogi toimiikin ikään kuin bloggaajan käyntikorttina. Se esimerkiksi kertoo hänen kirjoitus- ja valokuvaustaidoistaan. Lisäksi pitkäaikainen blogi kertoo bloggaajan sitoutuneisuudesta ja pitkäjänteisyydestä.